320650
Tennis

Ook Alexander Zverev naar tweede ronde

Alexander Zverev

Alexander Zverev

NEW YORK - In navolging van zijn oudere broer Mischa heeft ook Alexander Zverev de tweede ronde bereikt van de US Open. Iets na twee uur in de Amerikaanse nacht kon de Duitse tennisser zijn armen in de lucht steken. De als vierde geplaatste speler versloeg Darian King uit Barbados in drie sets: 7-6 (9) 7-5 6-4. Hij gaat in de tweede ronde de strijd aan met de Kroaat Borna Coric.

Alexander Zverev

Alexander Zverev

Alexander Zverev behoort tot de kanshebbers in New York. Hij kan profiteren van de absentie van concurrenten als Andy Murray, Novak Djokovic en titelhouder Stan Wawrinka, die wegens blessures het laatste grandslamtoernooi van het jaar moesten laten schieten. De jongste Zverev doet voor de derde keer mee aan het hoofdtoernooi op Flushing Meadows. De twintigjarige Duitser kwam nog niet verder dan de tweede ronde.

Zijn tien jaar oudere broer Mischa had vijf sets nodig tegen Thai-Son Kwiatkowksi. Na 3 uur en 28 minuten stapte hij als winnaar van de baan: 7-6 (5) 4-6 4-6 7-5 6-3. Mischa Zverev speelt in de tweede ronde tegen de Fransman Benoît Paire.