Nieuws/Sport
320863
Sport

Oranje jaagt op primeur in Stade de France

Paul Pogba in duel met Vincent Janssen (l).

Paul Pogba in duel met Vincent Janssen (l).

SAINT-DENIS - Het Nederlands elftal hoopt donderdagavond in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk op een primeur. Nog nooit wist de nationale ploeg een doelpunt te maken in het Stade de France, het bijna twintig jaar oude stadion in Saint-Denis nabij Parijs. Oranje speelde daar op het WK van 1998 met 0-0 gelijk tegen België en verloor drie jaar geleden een oefeninterland tegen de Fransen met 2-0.

Paul Pogba in duel met Vincent Janssen (l).

Paul Pogba in duel met Vincent Janssen (l).

Frankrijk daarentegen heeft een mooie staat van dienst in het Stade de France opgebouwd. De 'Haantjes' verloren slechts vier van de veertig interlands die ze daar speelden, de laatste keer vorig jaar in de finale van het EK tegen Portugal (0-1 na verlenging).

Nederland en Frankrijk staan voor de 26e keer tegenover elkaar. De onderlinge balans is net in het voordeel van de Fransen. Paul Pogba bezorgde zijn land vorig jaar met een doelpunt in Amsterdam de elfde zege (0-1). Oranje won tien keer, viermaal eindigden de duels in een gelijkspel. De laatste Nederlandse overwinning dateert van het EK 2008 (4-1). Sindsdien verloor Oranje drie keer op rij van de Fransen.