320930
Wielrennen

Contador hoopt op Team Sky

Alberto Contador, met Chris Froome in zijn wiel.

Alberto Contador, met Chris Froome in zijn wiel.

Alberto Contador is in de Ronde van Spanje bezig aan zijn laatste weken als profwielrenner en is bepaald niet van plan zijn loopbaan als een nachtkaars uit te laten gaan.

Alberto Contador, met Chris Froome in zijn wiel.

Alberto Contador, met Chris Froome in zijn wiel.

Contador staat na 9 etappes 13e op 3.32 minuten van rodetruidrager Chris Froome. "Het wordt lastig om het podium te bereiken, er staat veel renners voor me", erkent de Spanjaard bij CyclingNews. "Aan de andere kant zijn we nog niet eens op de helft van deze Vuelta."

De komende weken staan bol van de bergetappes en er is een tijdrit van ruim 40 kilometer. "In theorie moeten de langere beklimmingen me beter liggen", vergelijkt Contador het parcours van afgelopen week met dat van de komende weken. "Maar we zullen af moeten wachten wat de strategie van Sky gaat zijn. Als zij volle bak gaan rijden, zou dat goed zijn voor mij, omdat de tijdsverschillen dat groter worden. Als ze dat niet doen, zou dat niet zo goed zijn."

Contador sluit een 'samenwerking' met Froome niet uit. Zijn Trek-Segafredo-ploeg maakt vooralsnog weinig indruk, terwijl de Sky-ploeg van de Brit het tempo in de Vuelta bepaalt. 

"Froome heeft duidelijk laten zien dat hij de sterkste en meest constante renner hier is. En hij heeft de sterkste ploeg. Dan kun je samenwerking niet uitsluiten, want als we er allebei iets aan hebben, waarom zou je het dan niet doen?"

"Behalve in de etappe van zondag heb ik tot nu toe bergop op alle concurrenten, behalve Froome, tijd gepakt. En in de tijdrit moet ik op de meeste van hen ook tijd kunnen winnen. Maar we zijn nog lang niet in Madrid, er kan nog heel veel gebeuren. Voorlopig moet ik gewoon zorgen dat ik bij Froome in de buurt blijf."