Sport/Autosport
3211636
Autosport

Verloren testmiddag voor Mercedes

Goede dag Red Bull in Barcelona

Pierre Gasly

Pierre Gasly

BARCELONA - Red Bull Racing kan terugkijken op een prima verlopen testdag in Barcelona. Met Pierre Gasly achter het stuur zette het team de op een na snelste tijd neer (1.17,215). En, ook niet onbelangrijk: de Franse kompaan van Max Verstappen reed in totaal 136 rondjes.

Pierre Gasly

Pierre Gasly

Los van het feit dat gedurende de testdagen neergezette tijden nog (lang) niet alles zeggen, heeft Red Bull in ieder geval niet te kampen met problemen met de Honda-motor. Door al die productieve dagen kan er veel data worden verzameld richting de start van het seizoen, op zondag 17 maart in Australië.

Gasly reed zijn snelste rondetijd op de zogenaamde C3-band, de ’middelste’ compound. Alleen McLaren-coureur Lando Norris was op dinsdag zesduizendsten van een seconde sneller, maar hij reed in die ronde wel op de zachtste band. De opvolger van de Belg Stoffel Vandoorne viel aan het einde van de middagsessie voor de tweede keer op de dag stil.

Ook Ferrari maakte weer een solide indruk. Na problemen in de ochtend, toen Charles Leclerc niet verder kwam dan 29 rondes, reed Sebastian Vettel alleen in de middagsessie al 81 rondes. Het team van Mercedes kende juist een verloren middag. Valtteri Bottas zorgde al na een gereden ronde voor een rode vlag, nadat hij bij het uitrijden van de pitstraat tot stilstand kwam. Het bleek te gaan om een probleem met de oliedruk.

Verstappen kruipt woensdag en vrijdag (de laatste testdag) achter het stuur van de RB15 op Circuit de Catalunya.