Sport/Voetbal
3212703
Voetbal

’Nico weet wat er tegen Feyenoord wordt gevraagd’

Ajax koestert Tagliafico in De Kuip

Nico Tagliafico van Ajax

Nico Tagliafico van Ajax

AMSTERDAM - Nicolas Tagliafico krijgt vanavond in de halve finale van de KNVB-beker bij Feyenoord de kans te laten zien dat Ajax mét of zónder de Argentijn een wereld van verschil is. De linksback ontbrak vanwege knieklachten tijdens het competitietreffen, waarin Ajax alle hoeken van De Kuip kreeg te zien (6-2) en wordt daarom nu gekoesterd.

Nico Tagliafico van Ajax

Nico Tagliafico van Ajax

Nico is een speler die een bepaalde passie en strijd met zich meebrengt”, zei aanvoerder Matthijs de Ligt niet voor niets. „Hij is stabiel, constant, een belangrijke factor in ons team en weet wat er wordt gevraagd. We spelen vaak met hem en het is fijn dat we achterin nu een vaste samenstelling hebben.”

Dat beaamde Erik ten Hag. „Het gaat vooral om de combinatie en de automatismen die zijn gekweekt. In de eerste wedstrijd bij Feyenoord was de laatste linie wat gewijzigd, waardoor de finetuning ontbrak. Feyenoord heeft ons keihard afgestraft”, aldus de coach, die de vorige Klassieker een aantal keren terugkeek.

’Tweede helft was dik, vet onder de maat’

„De tweede helft was dik, vet onder de maat. Ik heb gekeken waar de pijnpunten lagen, maar ik ben ook de eerste fase van de wedstrijd niet vergeten. We hebben het goed aangepakt, maar drie momenten voor de rust waren heel bepalend. Wat we vervolgens de tweede helft aan het doen waren, hoort niet bij Ajax. Het was heel ongedisciplineerd.”

Of Feyenoord vanavond met de vorige keer uitblinkende Robin van Persie, de zondag bij PSV excellerende Nicolai Jørgensen óf allebei speelt, maakt Erik ten Hag niet uit. „We zijn op alle scenario’s voorbereid, maar natuurlijk probeer ik in het hoofd van Gio te komen en heb ik een bepaalde verwachting.”

Voor welke formatie Ten Hag kiest, is ongewis. Op de persconferentie sloot hij niet uit met hetzelfde middenveld als zondag in Den Haag – Donny van de Beek, Frenkie de Jong en Hakim Ziyech – te spelen. Maar aannemelijker is de ’Bayern en Madrid’-variant met Dusan Tadic in de spits, Ziyech voorin aan de buitenkant en Lasse Schöne terug in de middenlinie.