322282
Tennis

Drama compleet voor Kerber

Angelique Kerber druipt af.

Angelique Kerber druipt af.

Angelique Kerber is direct in de eerste ronde van de US Open al uitgeschakeld.

Angelique Kerber druipt af.

Angelique Kerber druipt af.

De Duitse was niet opgewassen tegen de negentienjarige Japanse Naomi Osaka. De Aziatische won de partij met 6-3, 6-1.

Kerber schreef vorig jaar de Australian Open en de US Open op haar naam en haalde de finale op Wimbledon. Ze werd voor de tweede keer in haar loopbaan de nummer één van de wereld. Maar dit seizoen vallen haar prestaties tegen.

In Australië en Wimbledon verloor ze in de vierde ronde. Op Roland Garros werd ze ook in de eerste ronde uitgeschakeld. Ze raakte haar eerste plek op de mondiale ranglijst kwijt aan de Tsjechische Karolina Pliskova.

In New York hoopte ze op een ommekeer, maar de jonge Japanse Osaka domineerde de partij en sloeg Kerber in twee sets van de baan. Voor Osaka was het haar eerste overwinning op een speelster uit de top tien.

Vreugde bij de Japanse Naomi Osaka.

Vreugde bij de Japanse Naomi Osaka.

Hoewel ze uitkomt voor Japan heeft ze vooral binding met Amerika. Met haar Japanse moeder en vader uit Haïti verhuisde ze op driejarige leeftijd naar de Verenigde Staten.

Ze maakte vorig jaar ook al indruk op de US Open. Ze leek in de partij tegen de Amerikaanse Madison Keys op weg naar een plek in de vierde ronde, maar gaf een 5-1 voorsprong in de derde set uit handen. Ze kon haar tranen op de baan niet bedwingen.

In haar partij tegen Kerber dacht ze aan de wedstrijd terug. "Ik wilde zo'n teleurstelling niet nog een keer meemaken. Ik ben heel blij dat ik het nu wel af heb kunnen maken'', zei Osaka.