Nieuws/Sport
32253969
Sport

Boksbond knokt door voor Fontijn

Nouchka Fontijn

Nouchka Fontijn

EINDHOVEN - De Nederlandse boksbond stelt alles in het werk om de wereldtitel in de klasse tot 75 kilogram alsnog in het bezit van Nouchka Fontijn te krijgen.

Nouchka Fontijn

Nouchka Fontijn

„We zijn druk bezig om juridisch advies in te winnen”, liet technisch directeur Peter Bonthuis weten. „We willen de reglementen uitgebreid laten toetsen. Op ons verzoek kijkt bijzonder hoogleraar Marjan Olfers of een beroepsprocedure kans van slagen heeft.”

Fontijn werd afgelopen zondag in Rusland tot winnaar op punten (3-2) uitgeroepen na de WK-finale tegen Lauren Louise Price uit Wales. Terwijl de huldiging al was begonnen, maakte de omroeper bekend dat de boksbond van Wales een protest had ingediend tegen de uitslag. Na bijna een uur van grote onzekerheid werd Price alsnog tot wereldkampioene uitgeroepen. Fontijn, ook tweede bij Rio 2016, vluchtte daarna ontgoocheld het stadion uit en liet de prijsuitreiking schieten.

„We hebben inmiddels ook een beroep op Price en de boksbond van Wales gedaan om de wereldtitel aan Fontijn terug te geven. We zouden dat niet meer dan terecht vinden. Price zou daarmee een heldin zijn”, betoogde Bonthuis.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop