Sport/Wielrennen
3227333
Wielrennen

Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten

Roglic verschalkt Dumoulin in sprint en verstevigt leiding

Primoz Roglic in de leiderstrui.

Primoz Roglic in de leiderstrui.

JEBEL JAIS - Primoz Roglic heeft de eindzege in de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten voor het grijpen.

Primoz Roglic in de leiderstrui.

Primoz Roglic in de leiderstrui.

De Sloveen van de Nederlandse wielerploeg Jumbo-Visma won vrijdag de zesde en voorlaatste etappe, die over 180 kilometer van Ajman naar Jebel Jais ging. Roglic was in de sprint bergop net iets sneller dan Tom Dumoulin, die als tweede finishte. Wilco Kelderman, ploeggenoot van Dumoulin bij Sunweb, eindigde als zesde.

Concurrent Valverde

De Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten eindigt zaterdag met een vlakke rit over 145 kilometer in en om Dubai. Roglic verdedigt in de slotrit een voorsprong van 31 seconden op de Spanjaard Alejandro Valverde, die dinsdag de derde etappe op zijn naam schreef. Kelderman staat vijfde en Dumoulin is zesde. De Nederlanders hebben een achterstand van respectievelijk 1.04 en 1.08 op Roglic.

Blij

„Het is altijd leuk om een etappe te winnen. Dat gebeurt me niet zo vaak. Daarom reageerde ik ook zo blij toen ik over de finish kwam”, zei Roglic. „Ik ben niet echt een sprinter. Ik dacht dat de anderen me zouden passeren, maar ik had nog wat kracht over en kon nog eens aanzetten. Deze zege motiveert me in aanloop naar de Ronde van Italië.”

Roglic eindigde vorig jaar in de Ronde van Frankrijk als vierde in het klassement, op ruim 3 minuten van winnaar Geraint Thomas.