Sport/Autosport
3229950
Autosport

Ongelukkige Verstappen sluit testdag af in garage

BARCELONA - De laatste officiële testdag in de Formule 1 op het circuit van Barcelona is voor Max Verstappen goeddeels mislukt.

In de ochtendsessie reed de Limburger slechts 29 ronden in de nieuwe Red Bull, in de middagsessie bleef zijn auto in de garage. Het team kreeg een probleem met de versnellingsbak niet opgelost. Hij noteerde in de korte tijd die hij op de baan reed, de elfde tijd: 1.17,709.

De schuld voor dat schamele aantal kilometers lag bij zijn Franse teamgenoot Pierre Gasly, die de Red Bull donderdag tijdens zijn testrondjes aan gort had gereden. De monteurs werkten in de nacht door om de RB15 gereed te krijgen voor Verstappen, maar slaagden daar amper in.

Veelbelovend

Verstappen lag er niet echt wakker van. Hij was al met al te spreken over de afgelopen dagen, waarin Red Bull uitgebreid de motor van Honda testte. „Over het algemeen is het beeld positief en als ik de lange runs bekijk, is het zelfs veelbelovend. Ik denk dat we een goed pakket hebben. De motor werkt prima, dus daar ben ik blij mee”, zei hij.

Vettel

De Duitser Sebastian Vettel sloot af met het snelste rondje ooit gereden tijdens de wintertesten in Barcelona. Hij klokte 1.16,221 in de Ferrari. Vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton gaf zijn Mercedes ook nog even vol gas en dat leidde tot de tweede tijd: 1.16,224, slecht drie duizendsten langzamer dan Vettel.

Dat kleine verschil belooft wat voor de eerste Grand Prix, op 17 maart in Australië. Hoewel Hamilton zelf aangaf dat Ferrari er beter voor staat dan Mercedes. „Misschien is Ferrari wel een halve seconde sneller, maar we zullen na deze testdagen alle gegevens analyseren en hopelijk vinden we hier of daar nog een tiende winst of zo. Uiteindelijk zien we straks in Melbourne hoe we er echt voor staan.”