Sport/Wielrennen
3230866
Wielrennen

’Ik had hier onder de minuut moeten rijden’

Zilveren medaille doet trotse Bos pijn

Theo Bos (l.) met zijn zilveren medaille.

Theo Bos (l.) met zijn zilveren medaille.

PRUSZKOW - Theo Bos pakte vrijdagavond de zilveren medaille op de kilometer tijdrit, maar was niet tevreden over zijn tijd.

Theo Bos (l.) met zijn zilveren medaille.

Theo Bos (l.) met zijn zilveren medaille.

„Ik had echt onder de minuut moeten rijden hier, maar dat lukte niet. Je ziet dat er dan één renner wel op dat niveau zit en die wordt wereldkampioen. Ik had gehoopt om een imponerende tijd van onder de minuut te rijden in de finale, waardoor de Fransman na mij met een nerveus gevoel aan zijn rit zou moeten beginnen”, vertelde de coureur van het commerciële team Beat.

Bos was in 2005 nog wereldkampioen op ’de kilometer’ en pakte vorig jaar het brons achter Jeffrey Hoogland, die het zware onderdeel in Pruszkow liet schieten. Bos had donderdag de keirin gereden, waarin hij de finale miste en genoegen moest nemen met de elfde plaats. „Ik ben natuurlijk wel trots op mijn WK-medaille, maar het doet pijn dat ik vier jaar op rij een medaille pak die niet goud is.”

Ligtlee

Sam Ligtlee slaagde er niet in zich te verbeteren ten opzichte van de kwalificaties, waarin hij tot een tijd kwam van 1.01,062. In de finale kwam de 21-jarige coureur uit Eerbeek uit op 1.01,205, goed voor de zevende plaats. Ligtlee werd afgelopen zomer nog derde bij de EK in Glasgow.