Sport/Wielrennen
3231853
Wielrennen

Blaak wint solo Omloop het Nieuwsblad

Chantal Blaak komt als eerste over de meet in ’Omloop’

Chantal Blaak komt als eerste over de meet in ’Omloop’

Chantal Blaak heeft op imponerende wijze de Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen gewonnen. De renster van Boels-Dolmans ontsnapte na de Muur van Geraardsbergen uit een groep van acht en reed de laatste 15 kilometer solo naar de finish in Ninove.

Chantal Blaak komt als eerste over de meet in ’Omloop’

Chantal Blaak komt als eerste over de meet in ’Omloop’

Blaak had een verleden met de Vlaamse koers waarin ze al twee keer als tweede en één keer als derde was geëindigd.

De Italiaanse Marta Bastianelli sprintte naar de tweede plaats voor Jip van den Bos en Annemiek van Vleuten, beiden uit Nederland. De vrouwen werden na zo’n 30 kilometer even aan de kant gezet omdat ze dreigden de voor hen gestarte mannen in te halen. Het oponthoud nam ruim tien minuten in beslag.

„Dit is de mooiste manier om een koers te winnen”, zei Blaak bij de NOS. „Ik heb niet al te veel nagedacht en ben zo hard mogelijk de Muur opgereden. Toen ik omkeek zaten er nog maar een paar in mijn wiel. En Anna (van der Breggen) was erbij.” Blaak kwam alleen voorop en wist dat haar ploeggenote achter haar zou afstoppen. „Ik hoefde niet meer na te denken, het was gewoon doorrammen.”

Opmerkelijk was ook de vierde plaats voor Van Vleuten, die sneller dan verwacht is hersteld van een bij de WK in Innsbruck opgelopen kniebreuk. „Ik had goede benen, alleen heb ik op de Muur niet goed opgelet op de rensters van Boels”, vertelde de Wageningse wereldkampioene tijdrijden, die mikt op een hoofdrol in de heuvelklassiekers in april.