Sport/Voetbal
3232625
Voetbal

FC Utrecht ruim langs Heracles

FC Utrecht heeft geen kind aan Heracles

FC Utrecht heeft geen kind aan Heracles

ALMELO - FC Utrecht heeft de zesde plaats in de eredivisie overgenomen van Heracles Almelo.

FC Utrecht heeft geen kind aan Heracles

FC Utrecht heeft geen kind aan Heracles

De ploeg van trainer Dick Advocaat deed dat door de onderlinge ontmoeting op het kunstgras in Almelo met 5-1 te winnen. Heracles speelde de tweede helft met een man minder, omdat Jesper Drost vlak voor rust op advies van de VAR met rood van het veld werd gestuurd door scheidsrechter Christaan Bax.

Drost had Sean Klaiber met gestrekt been op diens onderbeen geraakt. Bax bekeek uitvoerig de beelden en besloot toen rood te trekken voor de middenvelder. De thuisclub raakte voor het rustsignaal ook nog topschutter Kristoffer Peterson kwijt, die met een bloedende neus van het veld ging na een kopduel met Willem Janssen.

Sander van de Streek bracht FC Utrecht al binnen 10 minuten op voorsprong. Kort na rust kopte Janssen de 0-2 binnen. Het werd nog even spannend toen Adrian Dalmau met zijn elfde competitietreffer de aansluitingstreffer maakte.

Gyrano Kerk herstelde echter al snel de marge. Na een verre uittrap van keeper David Jensen spurtte Kerk langs zijn bewaker, om daarna de 1-3 binnen te schieten. Via rake strafschoppen van Simon Gustafson en invaller Riechedly Bazoer, weer op advies van de VAR, liep Utrecht in de slotfase zelfs uit naar een royale zege.