Sport/Wielrennen
3233336
Wielrennen

Nederlandse renner mist Kuurne-Brussel-Kuurne

Vinger zit Dylan van Baarle dwars

Dylan van Baarle zette zelf zijn vinger weer recht.

Dylan van Baarle zette zelf zijn vinger weer recht.

Sky-renner Dylan van Baerle reed in Omloop Het Nieuwsblad naar een 14e plek. De Nederlander kreeg onderweg last van een vervelende blessure, maar loste dat zelf op.

Dylan van Baarle zette zelf zijn vinger weer recht.

Dylan van Baarle zette zelf zijn vinger weer recht.

Zijn vinger was na een valpartij uit de kom, maar Van Baarle bleek mans genoeg om die zelf recht te zetten. Toch blijft zijn handblessure niet zonder gevolgen. Hij moet afhaken voor Kuurne-Brussel-Kuurne die vandaag wordt verreden.

„Vinger uit de kom. Dat is even wat minder. Het kwam door een valpartij op de Wolvenberg. Dan raak je wat mensen en gebeurt zoiets”, aldus Van Baarle tegenover WielerFlits. ”Ik heb hem teruggezet. Dat is het enige wat je kan doen. Toen deed het nog geen pijn, dus ik dacht: ’ik moet hem zo snel mogelijk terugzetten.”

Van Baarle was niet de enige afzegger. Zaterdag meldde Fabio Jakobsen (Deceuninck - Quick-Step) zich al ziek af. Zondag volgde onder anderen de Belg Jasper Stuyven, winnaar van de koers in 2016.

Stuyven, die rijdt voor Trek, is ziek en gaat nu toewerken naar de rittenkoers Tirreno-Adriatico. Opmerkelijk was dat na amper 1 kilometer wedstrijd de Deen Matti Breschel al weer afstapte. ,,Matti wilde zich testen, maar had al snel door dat ziek rondrijden in dit weer geen enkele zin heeft'', zei ploegleider Ken Vanmarcke van Education First.