Nieuws/Sport
323906212
Sport

Nederlander verkast van Red Sox naar San Diego Padres

Honkballer Xander Bogaerts tekent 11-jarig contract ter waarde van ruim 250 miljoen euro

Xander Bogaerts in actie namens de Red Sox.

Xander Bogaerts in actie namens de Red Sox.

Honkballer Xander Bogaerts heeft ingestemd met een miljoenencontract bij San Diego Padres, een club in de Major League Baseball. De op Aruba geboren slagman en korte stop gaat een 11-jarig contract tekenen met een waarde van 280 miljoen dollar (omgerekend 266 miljoen euro), meldde de website van de MLB. De club zelf heeft zijn komst nog niet bevestigd.

Xander Bogaerts in actie namens de Red Sox.

Xander Bogaerts in actie namens de Red Sox.

De 30-jarige Bogaerts komt over van Boston Red Sox, waarvoor hij sinds 2013 speelde. Hij heeft met die club twee keer de World Series gewonnen en is viervoudig All Star in de MLB. De slagman was afgelopen seizoen goed voor 15 homeruns.

Tegenover het vertrek van Bogaerts staat de komst van Kenley Jansen bij de Red Sox. De 35-jarige werper gaat naar verluidt in twee jaar tijd 32 miljoen dollar (30,5 miljoen euro) verdienen. Jansen, die op Curaçao is geboren, speelde het afgelopen seizoen voor Atlanta Braves.

San Diego Padres deed afgelopen week ook een poging om Aaron Judge binnen te halen. Judge sloeg afgelopen seizoen 62 homeruns en verbeterde het record in de American League. Hij ging uiteindelijk akkoord met contractverlenging bij New York Yankees. Judge gaat de komende negen jaar 360 miljoen dollar (341 miljoen euro) verdienen.