Sport/Voetbal
324145518
Voetbal

’Bij Ajax was het eerst ook kommer en kwel”

Dick Advocaat

Dick Advocaat

ROTTERDAM - Niet alles bij Feyenoord is binnen een paar weken weer in orde. Maar Dick Advocaat is niet zo somber over de toekomst van het elftal of de jeugd van Feyenoord.

Dick Advocaat

Dick Advocaat

„Kökcü is echt een groot talent. Hij is pas 18 jaar maar in veel opzichten toont hij zich al heel volwassen. Ik heb bewondering voor hoe hij zich manifesteert. Als je dat soort spelers op hun achttiende al in het eerste elftal kan zetten, mag je dankbaar zijn”, zegt Advocaat. Bij Kökcü blijft het vooralsnog en dus rijst de vraag of het gat voor andere talenten bij Feyenoord te groot is? In veel lichtingen bij de Nederlandse jeugdteams is Feyenoord goed vertegenwoordigd.

Trainers ontslaan

Advocaat: „Dat er nu even wat minder talenten instromen, kan gebeuren. Er zijn talenten, maar die moeten eerst elders meters maken.” Hij doelt op een lichting tussen 17 en 20 jaar, die nu onderdeel van de selectie is. „Een paar jaar terug sprak ik met mensen van Ajax. Toen hadden ze het daar bij de jeugd heel moeilijk. Ze stonden op het punt trainers te ontslaan, er was wrijving in de hele jeugdafdeling en het was over de hele linie kommer en kwel. We zijn een paar jaar verder en iedereen praat alleen maar over Ajax.”

Bekijk hier het programma en de stand in de Eredivisie

„Dat kan bij Feyenoord ook gebeuren. Feyenoord is net als Ajax een grote club en neem van mij aan dat het hier straks ook zo weer andersom kan zijn met de talenten of een generatie. Soms doe je een paar aankopen, die de jeugd bij de hand nemen zoals bij Ajax en dan valt het in een keer weer allemaal goed”, vervolgt Advocaat. De Hagenaar denkt dat de komst van Frank Arnesen Feyenoord zal helpen. „Ik heb bij PSV drieënhalf jaar heel prettig met hem gewerkt. Voor Feyenoord is het een uitstekende zaak dat hij komt. Maar dit is wel een moeilijkere club dan PSV. Hij heeft veel werk te doen hier.”

Lees de hele reportage over Feyenoord in premiumeditie van De Telegraaf/Telesport van zaterdag 23 november