Sport

Jan de Jong (NOS) nieuwe directeur Feyenoord

Door Van onze Telesportredactie

Jan de Jong

Jan de Jong

ANP

Jan de Jong wordt de nieuwe algemeen directeur van Feyenoord. De Jong is momenteel directeur bij de NOS, maar volgt per 1 november Eric Gudde op bij de Rotterdammers.

Jan de Jong

Jan de Jong

ANP

De Jong stelt dat hij niet lang hoefde na te denken, toen hij werd benaderd voor de functie van algemeen directeur van Feyenoord.

"Na ruim 24 jaar NOS sta ik uiteraard niet te boek als een jobhopper. Ik had er met veel plezier nog jaren kunnen werken, want ik heb ernstig last van clubtrouw. Maar deze kans is uniek. Feyenoord is veel meer dan een club, het is veel groter dan dat. Het is een maatschappelijk fenomeen. Voor velen is het een manier van leven. Iedereen die mij kent, kent mijn enorme fascinatie voor topsport en voor Feyenoord."

Gerard Hoetmer, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Feyenoord noemt de keuze voor De Jong een goede en tevens logische keuze.

"Wij zijn verheugd dat Jan Feyenoord komt versterken als algemeen directeur. Hij heeft jarenlange ervaring in het leiden van een complexe organisatie, het managen van zeer diverse stakeholdergroepen en het uitbouwen van een leidend mediabedrijf. Bovendien sluit zijn grote kennis van de sport- en voetbalwereld, met de daarbij behorende relaties en netwerken, naadloos aan bij de ambities die wij als club hebben. Daar komt bij dat we er van overtuigd zijn dat Jan ook als persoon een uitstekende match is met Feyenoord."

Gudde was tien jaar lang algemeen directeur van Feyenoord. De 62-jarige Schiedammer maakte in juni bekend de club dit jaar te verlaten. Gudde is bij de KNVB voorgedragen als directeur betaald voetbal.

Lees meer over