Sport/Autosport
3256857
Autosport

Bijzondere ’transfer’ Verstappen

Max Verstappen

Max Verstappen

AMSTERDAM - Max Verstappen rijdt dit Formule 1-seizoen zoals bekend met een overwegend witte helm, maar de Limburger is ook overgestapt op een andere fabrikant.

Max Verstappen

Max Verstappen

De coureur van Red Bull Racing heeft het Japanse Arai, dat hij al zijn hele raceleven draagt, ingeruild voor een model van Schuberth. Vertegenwoordigers van het Duitse merk waren onlangs tijdens de testdagen in Barcelona al druk in de weer om Verstappen een nieuwe helm aan te meten, om hem in die hoedanigheid de baan op te sturen.

De voorschriften van de Formule 1 zijn dit jaar anders. De nieuwe helmen moeten coureurs mede door een kleinere vizieropening beter beschermen tegen rondvliegende objecten. Arai had moeite om alle zogeheten homologatieproeven van autosportfederatie FIA te doorstaan.

Het Formule 1-seizoen begint op 17 maart in Melbourne. Verstappen vliegt donderdagavond 7 maart al richting Japan voor een demonstratie in Tokio, ingegeven door de samenwerking met de nieuwe motorleverancier Honda.

Bekijk hieronder de Formule 1 Opwarmronde. Onze F1-watcher Erik van Haren en Giedo van der Garde, ex-coureur in de koningsklasse van de autosport, blikken vooruit op het seizoen dat volgende week zondag van start gaat in Melbourne.