Sport/Voetbal
326093287
Voetbal

Ziekenboeg AZ stroomt leeg

Dani de Wit: ’Het deed pijn om zo lang niet bij de groep te kunnen zijn’

Dani de Wit

Dani de Wit

Met de rentree van Jonas Svensson en de van corona herstelde Calvin Stengs is de ziekenboeg van AZ volledig leeggestroomd. De medische staf lijkt overuren te hebben gemaakt, aangezien zowel Dani de Wit (gescheurde enkelband) als Jonas Svensson (kuitbreuk) sneller terug waren dan verwacht.

Dani de Wit

Dani de Wit

De Wit had na zijn korte invalbeurt van vorige week in Venlo al gehoopt op een basisplaats. „Ik was fit en er klaar voor. Maar je weet hoe het werkt: de ploeg won een paar keer op rij en dan moet je even pas op de plaats maken en jezelf laten zien. Dat heb ik vandaag met mijn invalbeurt tegen Feyenoord gedaan.”

De aanvallende middenvelder heeft een moeilijke tijd achter de rug. „Ik ben bij AZ nooit geblesseerd geweest. En toen scheurde ik een enkelband. Het deed pijn om zo lang niet bij de groep te kunnen zijn.”

Voor zijn herstel stond aanvankelijk ’drie tot vier maanden’, aldus De Wit. „Maar toen ik dat hoorde, zei ik al: ik ga er voor zorgen dat ik sneller terugkom. Na tweeënhalve maand was ik er weer.”Eind maart wacht hem nog een beloning: de groepsfase voor het EK onder 21 jaar.