Sport/Voetbal
3263626
Voetbal

’Ik ben blij dat ik weer thuis ben’

AS Roma pakt door en stelt Ranieri aan als nieuwe coach

Claudio Ranieri

Claudio Ranieri

ROME - AS Roma pakt na de zure Champions League-uitschakeling bij FC Porto behoorlijk door. Na het ontslag van Eusebio Di Francesco heeft de club Claudio Ranieri aangesteld als nieuwe trainer.

Claudio Ranieri

Claudio Ranieri

Nog geen 48 uur na de eliminatie door FC Porto werd na Di Francesco ook technisch directeur Monchi op straat gezet.

Vierde plaats

Ranieri, die op zijn beurt vorige week zijn congé kreeg bij Fulham, moet de ploeg van Rick Karsdorp en Justin Kluivert naar de vierde plaats in de Serie A zien te brengen. Die positie geeft aan het eind van het seizoen recht op directe plaatsing voor de Champions League. De achterstand van Roma (dat vijfde staat) op nummer 4 Internazionale is momenteel drie punten. De coach heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend.

„Ik ben blij dat ik weer thuis ben”, zei Ranieri in een eerste reactie. „Als Roma belt, is het onmogelijk om nee te zeggen. Ik hoefde daarom niet na te denken over het aanbod.” In 1973 begon Ranieri zijn loopbaan als profspeler ook bij Roma.

De 67-jarige Ranieri was eerder in de Serie A onder meer werkzaam voor Internazionale, Juventus, Fiorentina, Parma en Napoli. Tussen 2009 en 2011 was de Italiaan ook al twee jaar coach van AS Roma. Zijn grootste stunt bewerkstelligde hij in Engeland, door met Leicester City in 2016 kampioen van de Premier League te worden.

Bekijk hier het programma en de stand in de Serie A