Nieuws/Sport
326417
Sport

Brands: 'Het was de laatste dagen een gekkenhuis'

Marcel Brands

Marcel Brands

De hectische slotdagen op de transfermarkt hebben PSV uiteindelijk niets opgeleverd. Technisch manager Marcel Brands legde de lat hoog in de zoektocht naar een nieuwe linksback, maar bleef met lege handen achter. De Eindhovense clubleiding hield de poot zelf stijf bij plotselinge miljoenenbiedingen op Jürgen Locadia, Steven Bergwijn en Luuk de Jong.

Marcel Brands

Marcel Brands

Brands was de afgelopen dagen én nachten in de weer met tal van clubs, zaakwaarnemers en andere tussenpersonen, maar onder de streep gebeurde er uiteindelijk niets in Eindhoven. Het niet met een nieuwkomer opgevangen – en al lang en breed verwachte – vertrek van Jetro Willems (Eintracht Frankfurt) is een bittere pil voor PSV. Het komt met name Brands op veel kritiek te staan.

„Ik kan mezelf in de spiegel aankijken en zeggen dat ik er alles aan gedaan heb”, reageert de technisch manager. „We wilden alleen een linksback halen waarvan we wisten dat hij veel beter zou zijn dan onze huidige spelers Kenneth Paal en Joshua Brenet. Dat is niet gelukt. Gezien de salarissen die worden betaald in het buitenland en onze huidige financiële situatie, is dat niet anders.”

Douglas Santos

PSV zette wekenlang in op de komst van HSV-back Douglas Santos (eerst huur, daarna koop). Ook Vitesse-verdediger Alexander Büttner werd nog gepolst. Te laat, want als de Eindhovenaren een paar weken eerder waren geweest, was de oud-speler van Manchester United voor een bescheiden gelimiteerde transfersom op te pikken in Arnhem.

Patrick van Aanholt

Eerder dit jaar gooide Brands ook al tevergeefs lijntjes uit naar Jeremy Toljan (nu Borussia Dortmund) en Juan Foyth (Tottenham Hotspur). Gistermiddag werd zelfs nog een poging gewaagd bij Patrick van Aanholt (Crystal Palace). Het geeft aan in welke categorie PSV zocht.

Jürgen Locadia

Ook het niet verkopen van Luuk de Jong is een tegenvaller voor PSV. Tijdens de laatste 48 uur van de transferwindow bood Torino nog ongeveer tien miljoen euro op aanvaller Steven Bergwijn, Wolverhampton Wanderers zelfs nog iets meer voor Jürgen Locadia en wilde Anderlecht Brenet huren. Een vertrek van het drietal was voor PSV echter onbespreekbaar. Locadia was zelfs al gekeurd door de ’Wolves’.

Brands: „Buitenlandse clubs gooien opeens overal biedingen uit, in de hoop dat er eentje valt. Het was de laatste dagen een gekkenhuis. Met Hirving Lozano, Derrick Luckassen en Marco van Ginkel hebben we drie goede versterkingen gehaald. De laatste dagen van de transfermarkt moeten we als negatief bestempelen. In de Eredivisie wordt echter niet altijd de beste selectie kampioen, zoals wij ook een paar keer hebben ervaren. Het gaat om het beste team.”