Sport/Autosport
3267261
Autosport

Verstappen: ’Ik ben nooit ’Mad Max’ geweest’

Max Verstappen

Max Verstappen

TOKIO - Het Formule 1-seizoen gaat volgende week weer van start en er mag gerust gesteld worden dat Max Verstappen (21) ondertussen als een routinier beschouwd mag worden.

Max Verstappen

Max Verstappen

De jonge Limburger begint straks aan zijn vijfde seizoen in de Formule 1 en zal aan de start staan als de meest ervaren rijder bij een topteam als Red Bull. Dat doet wat met een mens en ook Verstappen beschouwt zichzelf niet meer als een rijder van de jonge garde.

„Ik kan mezelf niet meer op die manier bekijken, ik heb er al vier seizoenen op zitten”, aldus Verstappen tegenover Reuters. „Ik begin aan mijn vijfde seizoen en dan zijn er geen excuses meer, dan moet je volwassen zijn.”

Mad Max

Hij vervolgt: „Ik ben nooit ’Mad Max’ geweest, ik ben altijd Max geweest die het beste resultaat voor het team wou behalen.”

Het incident met Esteban Ocon in Brazilië, toen de Fransman zich wilde ontdubbelen en Verstappen op zijn weg tegenkwam, ligt nog vers in het geheugen. Verstappen zag daar een overwinning door zijn neus geboord en ging verhaal halen bij de Force India-rijder tijdens de weging na de race.

Taakstraf

Voor die woede-uitbarsting kreeg Verstappen een taakstraf van twee dagen van de FIA. Hij ging een dag de stewards bijstaan tijdens de Formule E-race in Marrakesh.

Op de vraag of die taakstraf een grote invloed zal hebben op de rijder Verstappen antwoordt de Red Bull-rijder kort en bondig: „Als rijder zal ik altijd dezelfde blijven.”