Sport/Voetbal
3268376
Voetbal

PSV nog in gesprek met belangrijke spelers

Donyell Malen in actie voor PSV.

Donyell Malen in actie voor PSV.

PSV hoopt snel met goed nieuws te kunnen komen over de contracten van Daniel Schwaab (loopt komende zomer af), Pablo Rosario en Donyell Malen (2020). De clubleiding is al langere tijd met het trio in gesprek over verlenging van hun verbintenissen, maar witte rook is er nog altijd niet. In Eindhoven is men desalniettemin hoopvol gestemd over de afloop.

Donyell Malen in actie voor PSV.

Donyell Malen in actie voor PSV.

Of Gaston Pereiro zijn volgend jaar aflopende verbintenis verlengt, valt wel te bezien. In dat geval zou PSV hem komende zomer moeten verkopen om nog een redelijke transfersom te kunnen ontvangen.

De club moet voor 1 april ook beslissen of de optie in het contract van reservedoelman Eloy Room wordt gelicht. De kans is aanzienlijk dat hij na dit seizoen transfervrij vertrekt. Room wil graag weer aan spelen toekomen, kan ook geen ritme meer opdoen bij Jong PSV en de Eindhovenaren hebben volgend seizoen ook de beschikking over de nu nog aan VVV-Venlo (zondag de volgende tegenstander) verhuurde Lars Unnerstall.

Technisch manager John de Jong is er afgelopen week al wel in geslaagd om het contract van de fors beloonde Mohammed Ihattaren open te breken en te verlengen tot medio 2022. De Jong beslist samen met trainer Mark van Bommel wanneer de Utrechter, tegen NAC verkozen tot man of the match, definitief wordt overgeheveld naar de A-selectie. „Dat zal denk ik heel snel gebeuren”, aldus Van Bommel.