Sport/Voetbal
326940249
Voetbal

Officieel - Klaas-Jan Huntelaar naar Schalke 04: ’Met Ajax komt het wel goed’

Klaas-Jan Huntelaar toont voor de tweede keer in zijn loopbaan het shirtje van Schalke 04.

Klaas-Jan Huntelaar toont voor de tweede keer in zijn loopbaan het shirtje van Schalke 04.

Het is nu officieel. Klaas-Jan Huntelaar heeft zijn laatste doelpunten voor Ajax gemaakt. De 37-jarige centrumspits vertrekt naar Schalke 04. Huntelaar wil de Duitse club in het laatste halve seizoen van zijn loopbaan behoeden voor degradatie.

Klaas-Jan Huntelaar toont voor de tweede keer in zijn loopbaan het shirtje van Schalke 04.

Klaas-Jan Huntelaar toont voor de tweede keer in zijn loopbaan het shirtje van Schalke 04.

De Achterhoeker kwam eerder tussen 2010 en 2017 uit voor Schalke 04, om vervolgens terug te keren bij Ajax. Net als in Amsterdam wordt Huntelaar in Gelsenkirchen op handen gedragen door de fans.

Huntelaar nam donderdagavond op geweldige wijze afscheid van de koploper van de Eredivisie. In de Grolsch Veste draaide hij Twente door twee late goals de nek om. Huntelaar viel in de slotfase in en had razendsnel twee goals op zijn naam staan: 1-3.

Huntelaar vertelde na het duel tegen FC Twente dat hij voor een lastige beslissing stond, omdat Schalke zich bij hem had gemeld. „Het is alsof ik tussen mijn kinderen moet kiezen”, zei hij. Huntelaar koos dus voor Schalke 04. De formatie uit Gelsenkirchen staat laatste in de Bundesliga.

„Het was de wens van Klaas-Jan om deze laatste vier maanden van zijn carrière Schalke te helpen behoeden van degradatie uit de Bundesliga”, licht directeur voetbalzaken Marc Overmars van Ajax toe. „Wij vonden het naar hem toe belangrijk om dit door te laten gaan en lossen zijn vertrek met Lassina Traoré en Brian Brobbey intern op. Wij gunnen Klaas-Jan deze transfer en bedanken hem hartelijk voor alles wat hij voor Ajax heeft betekend.”

Apart

Huntelaar moet nog even wennen aan het idee dat hij op zijn 37e onverwacht weer aan een nieuw avontuur begint. „Vorig jaar dacht ik: zal ik stoppen. Toen kwam corona en besloot ik dat ik zo niet wilde stoppen. Marc Overmars kwam toen met het idee om bij Ajax te blijven. Dan zouden we kijken wanneer ik zou stoppen. Ook was er de mogelijkheid om vervolgens verder te gaan in de staf. Nu komt Schalke weer op mijn pad. Dat is wel apart, net zoals vorig seizoen apart was. Ik zie het als een heel grote uitdaging om met Schalke in de Bundesliga te houden. En ik hou van uitdagingen, daar krijg ik energie van.”

Huntelaar hoopt dat hij woensdag tegen Koln meteen kan schitteren. „Mara ik weet niet of de hele wedstrijd kan spelen. Dat hangt een beetje van mijn kuitblessure af. Ik beland sowieso een heel andere situatie dan bij Ajax. Misschien wel totaal tegenovergesteld. Ik krijg daar meer speeltijd en kan me tijdens mijn laatste maanden als voetballer dan ook meer laten zien. Ik hoop dat Schalke erin blijft. Met Ajax komt het wel goed.”