Sport/Voetbal
3269681
Voetbal

Amsterdammers breken contract Mazraoui open

Huntelaar jaar langer bij Ajax

Klaas Jan Huntelaar

Klaas Jan Huntelaar

AMSTERDAM - Klaas Jan Huntelaar blijft nog een jaar lange bij Ajax. De 35-jarige spits blijft in Amsterdamse dienst tot en met juni 2020.

Klaas Jan Huntelaar

Klaas Jan Huntelaar

„Klaas Jan is heel belangrijk voor ons”, vertelt directeur voetbalzaken Marc Overmars op de clubsite van Ajax. „Hij voegt veel toe aan deze selectie, onder meer omdat hij een enorme winnaarsmentaliteit heeft. Klaas Jan is in alles wat hij doet 100% prof en daar neemt hij de talenten in mee. Kijk daarnaast naar het aantal goals dat hij alweer heeft gemaakt, daarmee laat hij ook in wedstrijden zien veel waarde te hebben voor Ajax. Ik weet zeker dat hij dat in het de komende maanden en komend seizoen ook zal hebben, dus we zijn blij dat hij heeft verlengd.”

Mazraoui

Naast Huntelaar heeft Noussair Mazraoui ook zijn contract bij Ajax met een jaar verlengd. De rechtsback is nu tot aan de zomer van 2022 aan de club uit Amsterdam verbonden.

Noussair Mazraoui (midden)

Noussair Mazraoui (midden)

„Noussair is nog maar 21 jaar en op meerdere posities inzetbaar. We hebben goede gesprekken gevoerd met zijn agent Mustapha Nakhli over zijn toekomst. Natuurlijk kan ook hij naar het buitenland, maar het is goed dat zij beiden ook vinden dat een langer verblijf bij Ajax het beste voor ’Nous’ is”, aldus Overmars.