Sport/Autosport
3273046
Autosport

Nieuwe seizoen begint komend weekeinde

Terugblik GP Australië 2018: lastige dag Verstappen

Max Verstappen spint.

Max Verstappen spint.

In aanloop naar elke Formule 1-race blikken we terug op de editie van afgelopen jaar. In deel 1 trappen we natuurlijk af met de Grand Prix van Australië, het startschot voor een nieuw seizoen vol spektakel in de koningsklasse van de autosport.

Max Verstappen spint.

Max Verstappen spint.

Max Verstappen kende vorig jaar in Melbourne een prima start, maar op het moment dat hij in de eerste bocht de beide Ferrari’s te grazen hoopte te nemen, werd hij ingesloten en kon Kevin Magnussen hem in zijn Haas passeren.

Even later toen de Nederlander de druk vol op de ketel had bij de Deen ging het andermaal fout in de eerset bocht. Verstappen spinde en zakte van de vierde naar de achtste plaats.

Magnussen leek vervolgens op een topklassering af te stevenen, maar door een foutieve wielwissel bij zijn eerste pitstop, moest hij zijn auto in de 23e van de in totaal 58 ronden aan de kant zetten. Even later overkwam teamgenoot Romain Grosjean precies hetzelfde.

Overzicht van het circuit van Melbourne.

Overzicht van het circuit van Melbourne.

De race werd gewonnen door Sebastian Vettel, die vanaf plek drie was gestart. De Duitse Ferrari-coureur dankte zijn zege aan een slimme strategie rond een safety car-situatie. De van pole gestart Lewis Hamilton finishte als tweede, voor Kimi Raikkonen. Verstappen kwam uiteindelijk als zesde over de streep.

Klik HIER om de samenvatting te bekijken.

Bekijk hieronder De Opwarmronde, waarin presentator Pim Sedee met voormalig F1-coureur Giedo van der Garde en verslaggever Erik van Haren vooruitblikt op het nieuwe seizoen, dat komend weekeinde begint met de GP van Australië.