Nieuws/Sport
3275714
Sport

Herlings: ’Door de wereldtitel kan nu al een streep’

Jeffrey Herlings

Jeffrey Herlings

HILVERSUM - Jeffrey Herlings zet nu al een streep door de wereldtitel. De breuk in zijn rechtervoet herstelt goed, maar de motorcrosser moet nog zeker drie grands prix overslaan.

Jeffrey Herlings

Jeffrey Herlings

Dat zei hij tegen de NOS nadat hij op controle was geweest in het ziekenhuis. Mogelijk kan hij pas in mei bij de Grand Prix van Lombardije zijn rentree maken. „Door de titel kan een kruis. Het is lastig om te accepteren dat ik dan alleen maar meedoe voor dagsuccessen en het zal moeilijk worden om me te motiveren voor races zonder hoofddoel.”

Overmacht

Herlings veroverde vorig jaar met grote overmacht de wereldtitel in de MXGP, de belangrijkste klasse in de motorcross. Hij schreef liefst zeventien grands prix op zijn naam. In januari brak hij zijn voet door een valpartij tijdens een training.

„Het was echt lelijk gebroken. Zo erg dat het maar de vraag was of het wel helemaal goed ging komen”, lichtte Herlings toe. „Voor mij is het nu dus het belangrijkste dat het allemaal goed herstelt, want ik wil mijn voet nog langer gebruiken.”

Valkenswaard

Het WK van 2019 is al begonnen. Vorig weekeinde won de Italiaan Antonio Cairoli de openingswedstrijd in Argentinië. De Grote Prijs van Nederland in Valkenswaard is op 31 maart en die mist Herlings dus ook. De Brabander overweegt als alternatief voor de MXGP dit jaar te racen in de Verenigde Staten. De AMA Nationals zijn populair en sterk bezet. „Dat is inderdaad een optie. Ik sta er zeker voor open, maar alleen als ik dan weer helemaal fit ben, me goed kan voorbereiden én in staat ben om voor de titel te rijden.”

Bovendien moet zijn werkgever KTM ermee akkoord gaan. „De grote bazen in Oostenrijk beslissen daar ook over. Er komen nog gesprekken, maar ik zal elk keuze die KTM maakt respecteren.”