Sport/Voetbal
3275953
Voetbal

Zidane blij met terugkeer: ’Omdat ik van Real hou’

Zinedine Zidane

Zinedine Zidane

MADRID - Zinedine Zidane wil Real Madrid weer terugbrengen naar waar de Spaanse topclub thuishoort.

Zinedine Zidane

Zinedine Zidane

„Ik ben heel blij dat ik weer thuis ben”, zei hij maandagavond tijdens zijn presentatie in Estadio Santiago Bernabéu. Zidane verliet Real aan het einde van het vorig seizoen als een succesvol coach.

Hij won in tweeënhalf jaar tijd liefst drie keer de Champions League. De Fransman pakte daarnaast met Real een keer de Spaanse landstitel, twee keer de Europese Supercup, één keer de Spaanse Supercup en twee maal het WK voor clubs.

Lopetegui

Julen Lopetegui mocht Zidane opvolgen, maar de voormalig bondscoach van de Spanjaarden werd eind oktober wegens teleurstellende resultaten alweer weggestuurd. Solari moest maandag na vier maanden het veld ruimen na twee gevoelige nederlagen tegen Barcelona en de afgang van vorige week tegen Ajax (1-4) in de Champions League.

Veranderingen

Zidane benadrukte dat hij niet kan wachten totdat hij dinsdag weer een training van Real mag leiden. „De voorzitter heeft me gebeld en omdat ik van hem en deze club hou, ben ik weer hier.” De wereldkampioen van 1998, die een contract tot aan de zomer van 2022 tekende, kondigde ook veranderingen aan. „Voor nu en komend seizoen”, zei hij zonder zijn plannen toe te lichten. „We hebben nog elf wedstrijden om er iets van te maken.”

Real Madrid is alleen nog actief in de competitie, na de uitschakeling in de Champions League en in het nationale bekertoernooi. De landstitel lijkt uit zicht met het oog op de huidige achterstand van twaalf punten op koploper FC Barcelona. Atletico Madrid, de nummer 2 van de ranglijst, koestert een voorsprong van vijf punten op Real.

Bekijk hier de uitslagen en stand in La Liga