Sport/Wielrennen
3281177
Wielrennen

Bennett klopt Groenewegen in Parijs-Nice

Sam Bennett

Sam Bennett

MOULINS - Sam Bennett heeft zijn tweede overwinning van het seizoen behaald. De Ier was dinsdag de rapste in de derde etappe van Parijs-Nice. Dylan Groenewegen, winnaar van de eerste twee ritten, kwam dit keer te kort in de massasprint.

Sam Bennett

Sam Bennett

De renner van Jumbo-Visma moest in de 200 kilometer lange etappe van Cepoy naar Moulins/Yzeure genoegen nemen met plaats negen. Zijn benen liepen vol en het laatste deel van de sprint liet Groenewegen lopen.

Achter Bennett finishte de Australiër Caleb Ewan als tweede, voor de Nederlander Fabio Jakobsen. Ewan en Jakobsen waren zondag tijdens de openingsetappe ook al als tweede en derde geëindigd.

Groenewegen, die dit seizoen tot dusverre vier overwinningen behaalde, behoudt wel de leiding in het klassement. De Amsterdammer heeft in het klassement 6 seconden voorsprong op de Pool Michal Kwiatkowski van Team Sky. De Spanjaard Luis León Sánchez van Astana is derde op 11 tellen van Groenewegen.

De kansen voor de sprinters zijn na dinsdag voorbij. De vierde rit gaat woensdag over 212 kilometer van Vichy tot Plussin.