Nieuws/Sport
328199
Sport

Boze Van Praag luidt de noodklok

Michael van Praag

Michael van Praag

Michael van Praag was als bondsvoorzitter van de KNVB een van de eregasten op het feestje van de Eredivisie en FOX Sports, waar hij iedereen versteld deed staan met zijn uitspraken.

Michael van Praag

Michael van Praag

„Er komt een moment dat het voetbal zo slecht wordt, dat veel minder mensen dan nu naar FOX Sports gaan kijken. We dreigen helemaal in verval te geraken en dat willen wij als KNVB voorkomen”, waarschuwde Van Praag, die constateert dat Oranje bij niemand meer in trek is.

„Je ziet dat er door de Nederlandse zenders niet is geboden op de uitzendrechten van Oranje in de EK-kwalificatie en ook niet voor de vriendschappelijke duels. Dat betekent dat er minder geld binnenkomt bij de KNVB en uiteindelijk ook minder geld bij de clubs. Die trend moeten we met z’n allen doorbreken.”

Van Praag is boos, dat een aantal clubs een nieuw Eredivisie-model heeft tegengehouden. „We wilden de Eredivisie sterker maken, er is 1,5 jaar over vergaderd en op het laatste moment werd het toch weer geblokkeerd.” Hij eist dat er meer solidariteit komt.

„En de zaakwaarnemers gaan we ook aanpakken, want die brengen al onze talenten te vroeg naar het buitenland.”