Sport/Voetbal
329215105
Voetbal

’Met Donyell en Steven gaat het goed’

Van Bommel haalt opgelucht adem

PSV-trainer Mark van Bommel hoeft zijn aanvallers Donyell Malen en Steven Bergwijn waarschijnlijk niet lang te missen.

„Met Donyell en Steven gaat het goed. We bekijken na de laatste training of ze klaar zijn voor AZ”, doelde hij op de thuiswedstrijd zondag tegen de Noord-Hollandse subtopper.

Malen, de topscorer van de eredivisie, ontbrak donderdag in de thuiswedstrijd tegen LASK Linz voor de Europa League (0-0). De reden van zijn absentie maakte PSV niet bekend. Bergwijn kreeg in de slotfase last van zijn hamstring. „Ik had hem eruit moeten halen. Ik hoop dat de schade meevalt”, zei Van Bommel na afloop van het Europese duel.

Nog geen dag later kwam de PSV-coach daarop nog even terug. „Steven vond dat hij door kon spelen, omdat het wegtrok. Hem wel of niet wisselen is mijn verantwoordelijkheid.”Over de teleurstellende remise zei Van Bommel nog: „Ondanks het resultaat hebben we best aardig gespeeld. Als je met 1-0 of 6-0 wint, heb je een fantastische wedstrijd gespeeld”, verwees hij naar het grote aantal kansen dat PSV miste.

Steven Bergwijn raakt geblesseerd

Steven Bergwijn raakt geblesseerd

AZ won vorig seizoen in Alkmaar op de voorlaatste speeldag in de eredivisie met 1-0 van de Eindhovense ploeg, die daarna de landstitel aan Ajax moest laten. „Revanchegevoelens heb ik zeker niet”, verzekerde Van Bommel. „Ook de wedstrijden van afgelopen week moeten geen rol spelen. AZ is een andere, nieuwe tegenstander. En wij moeten die wedstrijd winnen.”

PSV verloor vorig weekeinde met 3-0 bij FC Utrecht. Nick Viergever en Jorrit Hendrix kregen in dat duel een rode kaart. Het duo is voor twee duels geschorst en ontbreekt derhalve tegen AZ.