Sport/Voetbal
3293559
Voetbal

Valencia door na goal in laatste seconde

De elf van Valencia

De elf van Valencia

Valencia heeft zich met heel veel moeite geplaatst voor de kwartfinales van de Europa League.

De elf van Valencia

De elf van Valencia

De Spanjaarden kwamen bij Krasnodar in de 85e minuut op achterstand maar bereikten door een treffer van invaller Gonçalo Guedes alsnog de laatste acht. De Portugees scoorde in de derde en laatste minuut van de toegevoegde tijd: 1-1.

Valencia won een week eerder voor eigen publiek met 2-1. Bij een nederlaag van 1-0 was het elftal van coach Marcelino García Toral uitgeschakeld op basis van het door Krasnodar gemaakte doelpunt in de uitwedstrijd. Guedes maakte met zijn heel late treffer een abrupt einde aan de vreugde in Krasnodar.

Villarreal en Sevilla kunnen zich later op donderdag als tweede en derde Spaanse ploeg kwalificeren voor de kwartfinales van de Europa League.

Chelsea

De Europa League kan het teleurstellende seizoen voor Chelsea nog enigszins redden. De Londenaren bereikten donderdag de kwartfinales. Chelsea was met 5-0 te sterk voor Dinamo Kiev. Een week eerder won het elftal van de Italiaanse trainer Maurizio Sarri de thuiswedstrijd met 3-0.

Van spanning was in Kiev geen sprake. Olivier Giroud opende al na vijf minuten de score. De Franse aanvaller verdubbelde na ruim een half uur de voorsprong. Ook het derde doelpunt viel nog in de eerste helft. De Spaanse verdediger Marcos Alonso scoorde.

Hattrick Giroud

Na de pauze was Giroud voor de derde keer trefzeker. Hij kopte de bal binnen na een vrije trap van Willian. De laatste treffer kwam op naam van Callum Hudson-Odoi.

De Engelse clubs doen het dit seizoen goed in de Europese toernooien. Manchester City, Tottenham Hotspur, Manchester United en Liverpool bereikten de afgelopen dagen de kwartfinales van de Champions League. Arsenal kan zich later op donderdag nog plaatsen voor de kwartfinales van de Europa League.