Sport/Autosport
3294323
Autosport

Alleen Mercedes sneller dan Verstappen

Max Verstappen in actie tijdens de vrije trainingen in Melbourne.

Max Verstappen in actie tijdens de vrije trainingen in Melbourne.

MELBOURNE - Lewis Hamilton heeft ook tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Australië de snelste tijd neergezet. De regerend wereldkampioen was met 1.22.600 iets sneller dan teamgenoot Valtteri Bottas.

Max Verstappen in actie tijdens de vrije trainingen in Melbourne.

Max Verstappen in actie tijdens de vrije trainingen in Melbourne.

Max Verstappen noteerde de derde tijd, maar was wel acht tienden van een seconde langzamer dan Hamilton. Hij was daarmee wel iets sneller dan teamgenoot Pierre Gasly. Met een vijfde (Sebastian Vettel) en negende (Charles Leclerc) tijd bleef Ferrari wat achter tijdens de tweede sessie, al is het voorbarig om daar al veel conclusies aan te verbinden. Leclerc spinde tegen het einde van de tweede training ook nog eens. Gasly gaf daarna nog aan power-problemen te hebben.

Goede hoop

Bij Red Bull Racing is er goede hoop dat met de nieuwe Honda-motor het gat met Mercedes en Ferrari aan het begin van het nieuwe seizoen wat kleiner is dan vorig jaar en – als de voortekenen niet bedriegen – is dat ook zo.

Het team van Williams heeft als verwacht een grote achterstand. George Russell en Robert Kubica waren bijna twee seconden langzamer dan de rest van het achterveld/middenmoot.

Verstappen zette eerder tijdens de eerste oefensessie in Melbourne de vierde tijd neer, achter Hamilton, Vettel en Leclerc. Zaterdag is de derde training om 4.00 uur Nederlandse tijd. Drie uur later begint de kwalificatie-sessie.

Bekijk hieronder de Formule 1 Opwarmronde. Onze F1-watcher Erik van Haren en Giedo van der Garde, ex-coureur in de koningsklasse van de autosport, blikken vooruit op het seizoen dat zondag van start gaat in Melbourne.

Bekijk hieronder wat de nieuwe regels in de Formule 1 voor Max Verstappen betekenen: