Sport/Voetbal
3295992
Voetbal

Koeman haalt Pröpper en Berghuis terug bij Oranje

Ronald Koeman

Ronald Koeman

ZEIST - Bondscoach Ronald Koeman heeft Davy Pröpper en Steven Berghuis opgenomen in de selectie van Oranje voor de eerste twee EK-kwalificatiewedstrijden.

Ronald Koeman

Ronald Koeman

Pröpper is doorgaans een vaste waarde, maar de middenvelder van Brighton & Hove Albion ontbrak in november tijdens de laatste interlands van het Nederlands elftal vanwege een blessure. Berghuis werd een tijdje gepasseerd door Koeman, die nu 25 spelers heeft geselecteerd.

EK 2020

Het Nederlands elftal begint de weg die moet leiden naar het EK 2020 komende donderdag in De Kuip tegen Wit-Rusland. Drie dagen later speelt de ploeg van Koeman in de Johan Cruijff ArenA tegen Duitsland. Beide wedstrijden beginnen om 20.45 uur. De andere tegenstanders in groep C van de EK-kwalificatie zijn Estland en Noord-Ierland.

In juni staat voor Oranje de finaleronde van de Nations League op het programma. Nederland neemt het in de halve finale op tegen Engeland. Oranje eindigde in de A-divisie van de nieuwe landencompetitie als eerste in de groep, boven de wereldkampioenen van 2014 (Duitsland) en 2018 (Frankrijk).

Volledige selectie

Dit zijn de 25 spelers die Koeman heeft geselecteerd.

Afvallers

Koeman had dertig spelers opgenomen in zijn voorselectie. Daryl Janmaat, Terence Kongolo, Kenneth Vermeer, Ruud Vormer en Wout Weghorst zijn afgevallen. Doelman Vermeer was de meest verrassende naam in de voorlopige groep. De keeper van Feyenoord speelde bijna vier jaar geleden zijn laatste interland, maar miste de laatste wedstrijd van Feyenoord bij Vitesse door een tegen FC Emmen opgelopen blessure.