Sport/Voetbal
3296130
Voetbal

De Jong: ’Juventus lastig, een van de sterkere ploegen’

Frenkie de Jong.

Frenkie de Jong.

AMSTERDAM - Frenkie de Jong kan zijn borst nat maken als hij het volgende maand met Ajax op gaat nemen tegen Juventus in de kwartfinale van de Champions League.

Frenkie de Jong.

Frenkie de Jong.

Ajax schakelde in de achtste finale de titelverdediger Real Madrid uit. De Amsterdammers verloren in eigen huis met 2-1 maar wisten het op spectaculaire wijze recht te zetten in Bernabeu door Real Madrid met 4-1 te verslaan. Nu staat de volgende zware klus te wachten: De Oude Dame. „Een lastige tegenstander natuurlijk”, aldus de middenvelder van de Amsterdammers over Juventus. „Het is een van de sterkere tegenstanders die we konden treffen.”

Het was De Jong natuurlijk niet ontgaan dat Juventus aan de hand van Cristiano Ronaldo dinsdagavond een geweldige prestatie neerzette door Atletico Madrid na een 2-0 nederlaag in de heenwedstrijd met 3-0 te verslaan. „Ik heb het gezien en ze speelden erg goed”, zegt De Jong, die komende zomer voor Barcelona gaat spelen nadat de Catalenen een megabedrag van 86 miljoen euro betaalden voor de middenvelder.

„Toen ik een jaartje of 10,12 was, was Ronaldo al een van de beste spelers ter wereld. Leuk dat ik hem dan nu een keer tegenkom. En Ronaldo haalt net als Lionel Messi zulke hoge cijfers, dat is echt niet normaal. Toen ik 10 was waren zij al de sterren en dat zijn ze nu nog steeds.”

Bekijk hieronder de video, waarin chef voetbal Valentijn Driessen en Ajax-watcher Mike Verweij hun licht laten schijnen over de loting in de Champions League: