Sport/Voetbal
3296884
Voetbal

Van den Brom: ’Alle spelers spraken over de loting van Ajax’

John van den Brom

John van den Brom

ALKMAAR - Het was alsof de tijd op het trainingscomplex van AZ rond het middaguur even stilstond. Alsof er zondag geen topper tegen Ajax op het programma staat. Ook in Wijdewormer was de Champions League-loting van Ajax het gesprek van de dag.

John van den Brom

John van den Brom

John van den Brom: „De training was nog niet afgelopen of de jongens wisten al wie tegen wie speelt.” De trainer van AZ noemde dit Cruijffiaans logisch.

„Iedereen heeft enorm uitgekeken naar de loting. Dat was hier niet anders. Alle spelers hoorde je er in de kleedkamer over. Het leeft in Nederland en dat moet ook.” Van den Brom maakte twee seizoenen deel uit van de Ajax-selectie, onder andere in het seizoen 1994-1995 toen de Amsterdammers de Champions League wisten te winnen.

„Ik snap dat er daar op dit moment niet over AZ wordt gesproken. Aan de andere kant weet ik als geen ander dat de loting geen invloed zal hebben op de wedstrijd van zondag. Nul invloed.”

Bekijk hieronder de video, waarin chef voetbal Valentijn Driessen en Ajax-watcher Mike Verweij hun licht laten schijnen over de loting in de Champions League: