Sport/Voetbal
3297358
Voetbal

Van Bronckhorst kan weer beschikken over Vermeer en Vilhena

Giovanni van Bronckhorst

Giovanni van Bronckhorst

ROTTERDAM - Feyenoord kan zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Willem II weer beschikken over doelman Kenneth Vermeer en middenvelder Tonny Vilhena.

Giovanni van Bronckhorst

Giovanni van Bronckhorst

Vanwege fysieke problemen zaten ze vorige week tegen Vitesse (1-1) op de tribune in Arnhem. Vermeer en Vilhena sloten deze week weer aan op de training en zijn beschikbaar voor trainer Giovanni van Bronckhorst.

„Ze hebben goed kunnen trainen. Voor mij dus weer meer keuze tegen Willem II”, aldus Van Bronckhorst, die tegen Vitesse een beroep moest doen op zijn derde keeper Joris Delle. Justin Bijlow, de eerste keus van Van Bronckhorst, staat al sinds januari aan de kant met een voetbreuk.

Feyenoord heeft in de strijd om de derde plaats in de eredivisie en daarmee een ticket voor de Europa League drie punten voorsprong op AZ, dat zondag Ajax ontvangt.

Oranje

Het Nederlands elftal speelt binnenkort zijn EK-kwalificatieduels met Wit-Rusland en Duitsland. Bondscoach Ronald Koeman maakte vrijdagmiddag zijn definitieve selectie bekend. Vermeer viel af, maar Vilhena en Steven Berghuis werden wel geselecteerd. „Ik ben blij voor Steven”, liet Van Bronckhorst weten. „Ik wist dat hij door de bondscoach werd gevolgd en dat hij in zijn hoofd zat. Het is positief dat hij weer bij de selectie zit.”