Sport/Voetbal
3299752
Voetbal

Twente dendert door in Eerste Divisie

Aitor Cantalapiedra op archiefbeeld.

Aitor Cantalapiedra op archiefbeeld.

FC Twente is in vliegende vaart bezig om terug te keren in de Eredivisie.

Aitor Cantalapiedra op archiefbeeld.

Aitor Cantalapiedra op archiefbeeld.

De tukkers wonnen vrijdagavond in de Eredivisie zonder moeite van FC Volendam: 5-0. De ploeg van trainer Marino Pusic heeft met nog negen wedstrijden voor de boeg tien punten meer dan Go Ahead Eagles.

Heerlijke eerste helft

Voor ruim 26.000 fans liep Twente al voor rust ver weg bij Volendam. De nummer vijftien van de Eerste Divisie moest doelpunten slikken Javier Espinosa, Ricardinho, Peet Bijen en Aitor Cantalapiedra zorgden binnen 35 minuten voor een 4-0 voorsprong. In de tweede helft maakte Jari Oosterwijk nog een doelpunt.

Twente is bezig aan een formidabele reeks op het op-een-na-hoogste niveau. Van de laatste dertien wedstrijden won de landskampioen van 2010 er twaalf en werd er één keer gelijkgespeeld.

Eagles

Go Ahead Eagles blameerde zich door met 1-1 gelijk te spelen tegen voorlaatste Helmond Sport. Sparta profiteerde van het puntenverlies van de Eagles door met 3-1 te winnen bij Almere City FC.

De Rotterdammers klimmen naar de tweede plaats op elf punten achterstand van Twente, dat 66 punten heeft.

Achter de nummer drie Go Ahead (54 punten) blijft Den Bosch vierde met 52 punten. In Nijmegen liep de Brabantse ploeg tegen een grote zeperd aan. NEC won met 5-0 en de Duitser Jonathan Okita scoorde drie keer.

De 29e speelronde gaat ook de boeken in met een speciale vermelding voor Bryan Smeets. De aanvaller van TOP Oss maakte er twee tegen Jong Ajax (2-1 winst) en over zijn eerste zal nog lang worden nagesproken. Vanaf eigen helft schoot hij de bal met een lange boog over de Kroatische keeper Dominik Kotarski het doel in.