Sport/Wielrennen
3300634
Wielrennen

Groenewegen niet meer van start in Parijs-Nice

Dylan Groenewegen

Dylan Groenewegen

NICE - Dylan Groenewegen gaat zaterdag niet meer van start in Parijs-Nice.

Dylan Groenewegen

Dylan Groenewegen

De zevende etappe leidt naar de top van de Col de Turini, terwijl er ook zondag op de slotdag flink geklommen moet worden. Met het oog ook op de rest van het voorjaar werd besloten dat de Amsterdammer de ’Koers naar de zon’ voortijdig verlaat.

Volgend weekeinde staat de Ronde van Catalonië op het programma en voorafgaand aan Parijs-Nice gaf Groenewegen al aan dat eerder stoppen in de koers tot de mogelijkheden zou behoren. ,,Het is duidelijk dat vooral de eerste drie dagen belangrijk zijn, waarin er kansen zijn om te sprinten. Daarna zien we wel verder”, zei Groenewegen vorig weekend voorafgaand aan de start, waarna hij de eerste twee ritten won. „Eerst maar kijken hoe ik me dan voel en dan is er misschien een mogelijkheid dat ik één of twee dagen eerder stop.”

Groenewegen droeg drie dagen de gele leiderstrui en raakte vrijdag de groene sprinttrui kwijt aan de Ier Sam Bennett. „Het gaat niet op die twee laatste dagen aankomen of ik me heel erg ga verbeteren”, zei Groenewegen eerder. „En ik rijd een week later al weer de Ronde van Catalonië, ook daar moet ik fris zijn.”