Sport/Voetbal
3303992
Voetbal

Teleurgestelde Blind wilde tegen PSV om koppositie strijden

Mats Seuntjens in duel met Daley Blind (r).

Mats Seuntjens in duel met Daley Blind (r).

ALKMAAR - Daley Blind kon na de verdiende nederlaag van Ajax bij AZ (1-0) geen antwoord geven op de vraag waarom Ajax het dit seizoen steeds laat afweten als het in de buurt van PSV kan komen.

Mats Seuntjens in duel met Daley Blind (r).

Mats Seuntjens in duel met Daley Blind (r).

„Ik weet ook niet wat dat is”, zei hij. „Maar als je kampioen wil worden, dan moet je het iedere week laten zien.”

Bij een zege op AZ had Ajax over twee weken in de volgende speelronde van de eredivisie tijdens een rechtstreeks duel met koploper PSV een aanval kunnen doen op de koppositie van de eredivisie. Nu moet de club uit Amsterdam voorkomen dat de lijstaanvoerder een voorsprong van acht punten neemt en een voorschot neemt op prolongatie van de landstitel.

Titelstrijd

„Natuurlijks is er nu nog niets beslist”, zei Blind. „Als we PSV verslaan, dan is het verschil nog maar twee punten. En we hebben dit seizoen al laten zien dat we goed kunnen voetballen. Maar het is wel doodzonde. Die wedstrijd tegen PSV had om de koppositie moeten gaan. Maar we waren zo slordig in balbezit. Ik leed ook veel te vaak balverlies. AZ gaf ons alle gelegenheid om te voetballen. Maar daar deden we niets mee. Zo is de ene de andere wedstrijd niet. Anderhalve week geleden wonnen we nog bij Real Madrid omdat ons positiespel zo goed verzorgd was.”

Oranje

Het liefst had Blind volgende week al tegen PSV gevoetbald. „Want je wil dit zo snel mogelijk goedmaken”, zei hij. „Aan de andere kant komen er met het Nederlands elftal ook mooie wedstrijden tegen Wit-Rusland en Duitsland aan.”

Bekijk hier de uitslagen, het komende programma en de stand in de Eredivisie.