Sport/Voetbal
330814112
Voetbal

Feyenoord bindt Luis Sinisterra tot medio 2023

Luis Sinisterra tijdens een training van Feyenoord.

Luis Sinisterra tijdens een training van Feyenoord.

ROTTERDAM - Feyenoord heeft aanvaller Luis Sinisterra tot medio 2023 vastgelegd. De clubleiding heeft gebruik gemaakt van een optie in het huidige contract van de Colombiaanse jeugdinternational. Zijn verbintenis is daardoor met twee seizoenen verlengd.

Luis Sinisterra tijdens een training van Feyenoord.

Luis Sinisterra tijdens een training van Feyenoord.

Sinisterra streek medio 2018 in De Kuip neer. Vooral in zijn tweede seizoen maakte hij indruk met zijn individuele acties. De jonge Zuid-Amerikaan bracht in iets meer dan een half seizoen vijf doelpunten en zes assists op zijn naam.

Sinisterra liep half februari van dit jaar in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle een zware knieblessure op. Hij zit inmiddels in de laatste fase van zijn revalidatieproces.

„Het is een lange weg naar herstel voor Luis geweest die, gelukkig voor hem en voor ons, nu bijna ten eind einde is”, laat technisch directeur Frank Arnesen weten. „Ondanks dat het zwaar was, is hij de afgelopen maanden nooit gestopt met lachen. Met het lichten van de optie in zijn contract willen we ons vertrouwen naar hem uitspreken en hem belonen.”

Feyenoord verwacht dat Sinisterra sterker terugkomt. „Hij gaat hier nog een heel mooie toekomst tegemoet. Niet voor niets hebben we ook al met elkaar afgesproken binnen niet al te lange termijn ook te gaan praten over een nog langere verbintenis”, gaf Arnesen te kennen.