Sport/Voetbal
3311519
Voetbal

Van der Gaag weg bij NAC Breda

Mitchell van der Gaag

Mitchell van der Gaag

Trainer Mitchell van der Gaag is weg bij NAC Breda. Hij heeft zijn ontslag zelf ingediend. Van der Gaag had nog een contract tot de zomer van 2020.

Mitchell van der Gaag

Mitchell van der Gaag

Na de winterstop wist NAC slechts twee punten te behalen. Ook kwamen de Bredanaars niet verder dan twee treffers. De achterstand op FC Emmen, de nummer 17 in de Eredivisie, bedraagt inmiddels 8 punten. NAC won 22 december voor het laatst een wedstrijd in de eredivisie. Buiten Breda is NAC zelfs al een jaar zonder zege.

De 47-jarige Van der Gaag was bezig aan zijn eerste seizoen bij NAC Breda. Vanaf het begin van de competitie verkeerde zijn ploeg in degradatienood.

„Afgelopen zomer ben ik met bepaalde doelen en ambities bij NAC binnengekomen. Het trainerschap is een resultaatgericht beroep en als je op dit moment naar de stand en de prestaties kijkt, dan voel ik me daar als hoofdtrainer verantwoordelijk voor”, aldus Van der Gaag. „In een situatie als deze moet je ook kritisch naar je eigen positie durven kijken en daarin ben ik tot de conclusie gekomen dat het voor de club misschien het beste is om het in de laatste acht wedstrijden met een andere hoofdtrainer te proberen. Het resterende programma biedt nog mogelijkheden en hopelijk kan een nieuwe dynamiek ervoor zorgen dat de spelersgroep het nog om kan draaien.”