Nieuws/Sport
3312775
Sport

Aandacht voor de overige sportgebeurtenissen

Sport Kort: Jonathan Reis stopt met topvoetbal, Italiaan fluit Oranje

Jonathan Reis in het shirt van Vitesse.

Jonathan Reis in het shirt van Vitesse.

In de rubriek Sport Kort hebben we aandacht voor de overige sportgebeurtenissen. Dagelijks brengen we hier in een korte samenvatting de andere hoogtepunten.

Jonathan Reis in het shirt van Vitesse.

Jonathan Reis in het shirt van Vitesse.

  • 23.30 uur Jonathan Reis, oud-speler van onder meer PSV en Vitesse, stopt met voetballen op topniveau. De Braziliaan wil zijn gaan richten op het trainerschap, meldt het Eindhovens Dagblad.
  • 15.26 uur: De Belgische nationale voetbalploeg blijft de interlands afwerken in het bestaande Koning Boudewijnstadion. De plannen voor een nieuw onderkomen zijn van de baan, maakte de Belgische voetbalbond dinsdag in Tubeke bekend. Het Koning Boudewijnstadion wordt wel grondig gerenoveerd en krijgt als nieuwe naam de Golden Generation Arena. De capaciteit wordt teruggebracht van 50.000 plaatsen naar 40.000.
  • 12.32 uur: Zwemmer Kenneth To is afgelopen maandag op 26-jarige leeftijd overleden. De zwemmer, die sinds 2017 uitkwam voor Hong Kong en daarvoor voor Australië, stierf na een trainingssessie aan de Universiteit van Florida in Gainesville, zo laat de internationale zwembond FINA weten. De precieze doodsoorzaak is nog onduidelijk.
  • 11.47 uur: De Duitse veteraan Dirk Nowitzki bereikte maandagavond een nieuwe mijlpaal in zijn NBA-carrière. Tijdens de wedstrijd van Dallas Mavericks tegen New Orleans maakte hij acht punten en sprong daarmee over de legendarische Wilt Chamberlain op de topschuttersranking aller tijden.
  • 09.21 uur: Voorzitter Tsunekazu Takeda van het Japanse Olympisch Comité legt zijn functie neer als zijn termijn in juni afloopt. De 71-jarige Japanner wordt verdacht van omkoping rond het binnenhalen van de Olympische Spelen van 2020. De Franse justitie ontdekte een betaling van 2 miljoen euro door het Japanse bidcomité aan een adviesbureau uit Singapore. Het geld zou zijn doorgesluisd naar de Senegalees Lamine Diack, de inmiddels geschorste oud-voorzitter van de internationale atletiekfederatie IAAF. De Japanner heeft tot nu toe altijd volgehouden onschuldig te zijn aan omkoping.
Davide Massa hanteert donderdag de fluit tijdens de wedstrijd tussen Nederland en Wit-Rusland.

Davide Massa hanteert donderdag de fluit tijdens de wedstrijd tussen Nederland en Wit-Rusland.

  • 08.36 uur: Davide Massa leidt donderdag het eerst duel van het Nederlands elftal tegen Wit-Rusland in de EK-kwalificatie. De 37-jarige arbiter uit Italië krijgt in de Rotterdamse Kuip hulp van de grensrechters Filippo Meli en Alessandro Costanzo. Daniele Doveri zal als vierde man optreden en completeert het Italiaanse kwartet. Massa floot nog nooit eerder een duel van het Nederlands elftal. Hij leidde in 2015 wel een wedstrijd tussen Jong Turkije en Jong Oranje (0-1). Nathan Aké en Tonny Vilhena waren destijds van de partij in Istanbul. Massa kan in De Kuip gebruikmaken van doellijntechnologie.
  • 08.31 uur: Denver Nuggets heeft zich door een zege bij Boston Celtics verzekerd van een plek in de play-offs in de NBA. De Nuggets zijn in aantal overwinningen gelijk gekomen met Golden State Warriors dat een nederlaag leed bij San Antonio Spurs. De basketballers uit Denver wonnen met 114-105 in Boston. San Antonio Spurs klopte in eigen huis Golden State Warriors met 111-105.
De Allianz Arena in München.

De Allianz Arena in München.

  • 07.33 uur: De Duitse voetbalbond heeft zich met München ook kandidaat gesteld voor de organisatie van de Champions League-finale van 2022. Het Allianz Arena in München had zich al samen met Sint-Petersburg kandidaat gesteld voor de finale van 2021. De keuze voor de finale van de Champions League in 2021 neemt de Europese voetbalbond UEFA in september. Dan wordt ook meteen gekozen voor de finale van 2022 en 2023. Clubs die willen meedingen moeten dat uiterlijk vrijdag melden bij de UEFA. Het besluit van de UEFA lijkt erop te wijzen dat de bond beide kandidaten aan de beurt wil laten komen, een voor 2021 en een voor 2022. Dit jaar wordt de finale van de Champions League gespeeld in het Wanda Metropolitano in Madrid. De finale van 2020 vindt plaats in Istanbul.