Sport/Voetbal
331562372
Voetbal

’Ik was als kind ook een briljante ballenjongen’

Video: Ballenjongen helpt Mourinho aan zege

José Mourinho loopt naar de ballenjongen om hem te bedanken.

José Mourinho loopt naar de ballenjongen om hem te bedanken.

LONDEN - Tottenham Hotspur draaide dinsdagavond tegen Olympiakos in de Champions League een 0-2 achterstand om in een 4-2 zege. Bij een 1-2 stand wist Harry Kane door het snelle handelen van een ballenjongen te scoren. Spurs-trainer José Mourinho bekeek het tafereel met een glimlach.

José Mourinho loopt naar de ballenjongen om hem te bedanken.

José Mourinho loopt naar de ballenjongen om hem te bedanken.

De Grieken probeerden te hergroeperen, toen een snel denkende ballenjongen een bal razendsnel aan rechtsback Serge Aurier gaf, die vervolgens rap ingooide naar Lucas Moura. Die wist door de verwarring Kane te vinden: 2-2.

De Portugese trainer liep direct naar de ballenjongen om hem te bedanken. „Ik hou van intelligente ballenjongens zoals hem. Ik was als kind ook een briljante ballenjongen. Deze jongen was dat ook. Hij leest en snapt het spel en gaf een belangrijke assist”, aldus Mourinho tegen BT Sport. „Hij zit daar niet om maar een beetje naar de wedstrijd te kijken. Hij beleeft de wedstrijd en deed dat geweldig.”

De nieuwe trainer van Tottenham wilde hem na afloop nog uitnodigen om in de kleedkamers te komen. „Maar ik was hem helaas kwijtgeraakt.”

Wissel

Mourinho slachtofferde dinsdag Eric Dier na een half uur. De Grieken stonden dus in Londen met 2-0 voor en de Portugees, voor de tweede maal op de bank bij de Spurs, greep in. Christian Eriksen kwam Dier vervangen en leidde de ploeg vervolgens naar een 4-2-zege en plaatsing voor de knock-outfase. „De wissel was het moeilijkste moment voor mij, niet de doelpunten ervoor”, verklaarde Mourinho, bekend om zijn tactische vondsten.

„Zo’n wissel is niet leuk voor een speler, maar ook niet voor mij. Het belangrijkste is dat hij een intelligente jongen is en dat hij snapt dat het niet om zijn prestatie ging maar om het team. Ik heb me ook bij Eric verontschuldigd en meteen duidelijk gemaakt dat het niet bedoeld was om hem te kwetsen.”

Mourinho volgde afgelopen week de ontslagen Mauricio Pochettino op. Zaterdag begon hij met een 3-2-zege op West Ham, toen ook met Eriksen op de bank. „Christian gaf ons vandaag precies wat we nodig hadden.”