Sport/Wielrennen
3316576
Wielrennen

Sam Oomen wint jongerenklassement

Roglic wint Tirreno op één seconde, Dumoulin vierde

Primoz Roglic

Primoz Roglic

SAN BENEDETTO DEL TRONTO - De Sloveen Primoz Roglic heeft met een miniem verschil de 54e editie van de etappekoers Tirreno-Adriatico op zijn naam geschreven.

Primoz Roglic

Primoz Roglic

De renner van Jumbo-Visma hield in het algemeen klassement Adam Yates, die de beslissende tijdrit als leider begon, één seconde achter zich. De Deen Jakob Fuglsang eindigt als derde in het algemeen klassement, gevolgd door Tom Dumoulin.

Tijdrit

De Belg Victor Campenaerts (Lotto-Soudal), die volgende maand een aanval gaat doen op het werelduurrecord, was de snelste in de tijdrit van 10 kilometer: 11.23. In de tijdrit door San Benedetto del Tronto, aan de oostkust van Italië, eindigde Jos van Emden als derde op vier seconden. Sebastian Langeveld werd knap vierde op zes seconden en Tom Dumoulin noteerde de zevende tijd: 11.31. Wereldkampioen Rohan Dennis uit Australië maakte geen indruk en was een tel langzamer dan Dumoulin.

Een seconde

Yates begon met een voorsprong van 25 seconden op Roglic aan de tijdrit en knokte op de laatste meters voor wat hij waard was. Hij drukte zijn fiets 26 seconden later dan Roglic over de finish en dat was nét niet voldoende voor de eindzege.

„Het was ongelooflijk close vandaag. Ik heb 110 procent gegeven en bleef maar trappen tot de finish. Ik ben blij dat het de zege heeft opgeleverd”, sprak Roglic na afloop.

Sam Oomen eindigde ook bij de beste tien. Hij werd negende. Oomen behield de leiding in het jongerenklassement.