Nieuws/Sport
332456
Sport

Van Persie slechts drie weken out

Robin van Persie tijdens het duel met Frankrijk.

Robin van Persie tijdens het duel met Frankrijk.

Robin van Persie moet drie weken toekijken vanwege een knieblessure. Het gaat niet om kruisbandschade, zoals in Turkse media werd gesuggereerd. 

Robin van Persie tijdens het duel met Frankrijk.

Robin van Persie tijdens het duel met Frankrijk.

Dat heeft de spits van Oranje en Fenerbahçe dinsdag via Twitter bekendgemaakt. "De berichtgeving over mijn blessure is zonder mijn medeweten naar buiten gebracht. Het gaat om een kleine knieblessure die normaal gesproken drie weken in beslag neemt", zo sprak Van Persie berichten over een een ernstige kwetsuur tegen. 

"Dat is gebaseerd op de conclusies van diverse hoog aangeschreven knie-specialisten, de testen die ze gedaan hebben en het feit dat ik de wedstrijd tegen Frankrijk heb kunnen uitspelen na het ontstaan van de blessure." 

Mogelijk is de topscorer aller tijden van Oranje dus weer op tijd fit voor de beslissende WK-kwalificatiewedstrijden met Wit-Rusland en Zweden.

Van Persie maakte afgelopen week na een lange afwezigheid weer zijn rentree bij het Nederlands elftal. Hij liep de blessure op in het duel met Frankrijk (0-4 nederlaag). In Parijs mocht hij 25 minuten voor tijd invallen.

"Ik kreeg een enorme zet toen ik wilde schieten, daardoor sleepte mijn been over de grond'', zei Van Persie na de afstraffing door de Fransen. "Niet prettig, die knie doet hartstikke veel pijn.''

Hij hoopte toen al dat de schade beperkt was gebleven tot een verrekking. De medische staf van Oranje concludeerde vrijdag dat Van Persie in ieder geval niet kon meedoen tegen Bulgarije en stuurde hem terug naar Istanbul. Van Persie hoopt nu eind van de maand weer op het trainingsveld te staan.