Sport/Voetbal
333251311
Voetbal

Ajax gunt Antony Olympische Spelen

Antony in actie voor Jong Brazilië.

Antony in actie voor Jong Brazilië.

Ajax-trainer Erik ten Hag was aan het einde van het kampioensseizoen stellig. De club zou de 21-jarige Antony geen toestemming geven om met het Braziliaanse elftal deel te nemen aan de Olympische Spelen. Na intern overleg heeft de trainer zijn mening bijgesteld. Dat bevestigt directeur voetbalzaken Marc Overmars

Antony in actie voor Jong Brazilië.

Antony in actie voor Jong Brazilië.

„Ajax gunt Antony de kans om één keer in zijn leven op de Spelen actief te zijn”, aldus Overmars. De Amsterdammers denken voldoende alternatieven te hebben om het tijdelijke gemis van Antony in augustus op te vangen.

Het was de grote wens van de buitenspeler om in Tokio in actie te komen. Ten Hag en directeur Overmars denken op lange termijn meer te hebben aan een blije dan aan een teleurgestelde speler.

De Braziliaanse selectie, met daarin Antony, is inmiddels bekendgemaakt. Dat zorgde in combinatie met de eerdere uitspraak van Ten Hag voor gefronste wenkbrauwen, maar was dus gewoon met Ajax afgestemd.

Sterspeler Neymar niet met Brazilië naar de Spelen

Steraanvaller Neymar van Paris Saint-Germain zal niet met het Braziliaans elftal deelnemen aan de Olympische Spelen in Tokio. Neymar is niet door coach André Jardine geselecteerd als dispensatiespeler voor het Braziliaanse team van Onder 23 dat in Tokio de olympische titel verdedigt.

Ook PSG-verdediger Marquinhos, die samen met Neymar in 2016 de olympische titel in Rio de Janeiro veroverde, staat niet op het lijstje van de coach.

Dani Alves (38) werd wel opgeroepen om ervaring toe te voegen aan Brazilië onder 23. Ook de 31-jarige doelman Santos van Athletico Paranaense en verdediger Diego Carlos (28) van Sevilla zijn als dispensatiespelers geselecteerd.

Dani Alves, die nu voor São Paulo speelt na eerder Sevilla, Barcelona, PSG en Juventus, ontbreekt op dit moment vanwege een knieblessure in de selectie van Brazilië die actief is op de Copa América in eigen land.

„We hebben geprobeerd te voorkomen dat spelers voor beide toernooien werden opgeroepen, om de clubs niet te veel te schaden”, zei Jardine.