Sport/Voetbal
3337203
Voetbal

’Al lopen we niet mee, we staan stil bij verschrikkelijke gebeurtenis’

FOTO - Spelers Oranje herdenken slachtoffers Utrecht

ZEIST - Waar de KNVB voorafgaand aan het duel met Wit-Rusland besloot geen minuut stilte in acht te nemen voor de slachtoffers van de aanslag in Utrecht, betuigden de spelers van Oranje vrijdag op hun beurt wél steun.

„Al lopen we vanavond niet mee, tien kilometer verderop staan wij stil bij de verschrikkelijke gebeurtenis van maandag”, twitterde aanvoerder Virgil van Dijk bij een foto waarop de hele selectie van Oranje staat, gearmd op het trainingsveld in Zeist.

De KNVB liet op de dag van Nederland-Wit-Rusland weten geen minuut stilte voor de slachtoffers te houden. „Voor herdenkingen rondom wedstrijden van Oranje bestaat een protocol. Dat geeft aan dat er herdacht wordt bij officiële interlands als de overheid een nationale dag van rouw heeft uitgeroepen - dat is nu niet gebeurd - of als het een icoon uit de voetbalwereld betreft. Maar het is zeker niet altijd even gemakkelijk om zo’n richtlijn te volgen.”

Die beslissing kwam de voetbalbond op flink wat kritiek te staan. FC Utrecht maakte eerder vandaag bekend dat de club bij de hervatting van de competitie, op zondag 31 maart tegen Feyenoord wél een minuut stilte in acht neemt. De spelers van trainer Dick Advocaat zullen tevens met rouwbanden aantreden in de Galgenwaard.

VIDEO - Bekijk hieronder Kick-off Oranje: Na een denderende start tegen Wit-Rusland speelt Oranje nu tegen Duitsland voor de EK-kwalificatie. Verslaggever Mike Verweij blikt vooruit.