Sport/Voetbal
3342460
Voetbal

Video: KNVB herdenkt Cruijff bij Oranje

Johan Cruijff ArenA

Johan Cruijff ArenA

AMSTERDAM - De KNVB heeft voorafgaand aan het duel tussen het Nederlands elftal en Duitsland in de EK-kwalificatie stilgestaan bij Johan Cruijff. Het is precies drie jaar geleden dat de beroemde nummer 14 overleed.

Johan Cruijff ArenA

Johan Cruijff ArenA

Op de grote schermen van de Johan Cruijff ArenA was een compilatie te zien van mooie acties van de oud-topspeler en trainer. De supporters in het stadion reageerden met een spontaan applaus.

Onder meer zijn oud-clubs Ajax en FC Barcelona stonden zondag ook stil bij de sterfdag van Cruijff. „Drie jaar geleden... Voor altijd onze bron van inspiratie. Voor altijd Johan Cruijff”, schreef Ajax op Twitter bij een foto van de legendarische nummer 14.

Barcelona plaatste een filmpje op de website ter nagedachtenis aan de man die de club als speler en later als trainer successen bracht. „Johan Cruijff, voor altijd in onze gedachten. Drie jaar zonder jou, maar jouw nalatenschap blijft voor altijd bestaan”, schrijft de Catalaanse club.

Ook wereldvoetbalbond FIFA plaatste bewegende beelden. „Vandaag drie jaar geleden verloor de voetbalwereld een icoon”, schrijft de FIFA.