Sport/Voetbal
3345292
Voetbal

Niet meer één hoofdsponsor, maar groep grote bedrijven uit regio

PSV onthult naam nieuwe shirtsponsor

'Unieke' sponsordeal PSV met vijf bedrijven

'Unieke' sponsordeal PSV met vijf bedrijven

Met Metropoolregio Brainport Eindhoven heeft PSV een nieuwe hoofdsponsor binnengehaald. Die naam prijkt vanaf volgend seizoen ook op het shirt van de huidige koploper in de Eredivisie.

'Unieke' sponsordeal PSV met vijf bedrijven

'Unieke' sponsordeal PSV met vijf bedrijven

Het bestaat uit een vijftal bedrijven waaronder Philips. ASML, High Tech Campus Eindhoven, VDL Groep en Jumbo Supermarkten zijn de overige bedrijven. De huidige hoofdsponsor Energiedirect.nl staat volgend seizoen alleen nog op de rug.

Het gaat om een deal voor onbepaalde tijd. „Er zullen bedrijven bij komen en misschien bedrijven af gaan”, zei commercieel directeur Frans Janssen van PSV. Hij wilde niet zeggen hoeveel geld de club jaarlijks ontvangt. Janssen onthulde wel dat het „substantieel meer” is dan de huidige hoofdsponsor Energiedirect.nl, die jaarlijks 6 miljoen euro betaalt. De vijf bedrijven die de nieuwe sponsordeal dragen, leggen volgens Janssen allemaal evenveel geld in.

"Een wereldwijde primeur"

Algemeen directeur Toon Gerbrands sprak van „een wereldwijde primeur.” Hij benadrukte dat de gemeente Eindhoven geen eurocent in de deal steekt. „Alle partijen waren het erover eens dat Brainport Eindhoven op het shirt moet komen te staan. De stichting Brainport heeft ons daarvoor een licentie gegeven, nadat we daarvoor om toestemming hadden gevraagd”, aldus Gerbrands. „We zijn er echt trots op dat het gelukt is. Het is een bijzondere dag voor PSV en de sportsponsoring.”