Sport/Autosport
3350341
Autosport

Nieuw record Verstappen ligt voor het grijpen

Max Verstappen

Max Verstappen

AMSTERDAM - Max Verstappen kan bij de GP van Bahrein een nieuw record pakken. Op dit moment heeft zijn vader Jos nog altijd de meeste Nederlandse Formule 1-kilometers ooit gereden, maar daar kan zoonlief komend weekeinde overheen.

Max Verstappen

Max Verstappen

Jos Verstappen staat op 21.552 gereden GP-kilometers en daar staat Max nog maar net achter: nog 275 kilometer om precies te zijn. Aangezien de GP van Bahrein 308,4 km beslaat, kan de 21-jarige coureur van Red Bull de Nederlander worden met de meest gereden kilometers ooit in de Formule 1.

Verstappen zal dus wel de hele race moeten uitrijden, iets dat in 2018 niet lukte. Toen liep de Limburger - na de chaos bij de start - al snel een lekke band op na een botsing met Lewis Hamilton. Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo viel praktisch gelijktijdig uit toen, al had hij een technisch mankement.

Fernando Alonoso is overigens de F1-coureur met de meeste kilometers: 83.882 om precies te zien. De Spanjaard ging Michael Schumacher vorig jaar voorbij. Jos Verstappen staat op deze lijst 78e, Max nu nog op plek 84.